Heko materiaal keuzes

Dakspecialist Heko kiest als VCA gecertificeerd dakbedekkingsbedrijf ook de beste materialen die verkrijgbaar zijn. Voor een lange levensduur van een bitumineuze dakbedekking kiest Heko bij voorkeur voor APP-bitumen. Dit is een combinatie van bitumen en de plastische kunststof APP (Atactisch PolyPropyleen). Deze powergum dakbedekking gedraagt zich als kunststof en kan hierdoor hogere omgevingstemperaturen aan en is uv-bestendig. APP dakbanen hebben een levensduurverwachting van minimaal 30 tot 35 jaren op voorwaarde van periodiek (reinigend) onderhoud.

Voor daken met zonnepanelen, een energiedak, kiest dakspecialist Heko bij voorkeur voor de toepassing van carrara dakbedekking. De carrara dakbanen zijn samengesteld uit bitumen met brandvertragende eigenschappen. Dit type dakbedekking verlaagt de CO2-uitstoot door een toplaag met een luchtzuiverende werking. Een dakoppervlakte van 200 m2 neutraliseert de jaarlijkse uitstoot van één auto. De carrara daksystemen koelen daarnaast het dakoppervlak veel beter dan andere (donkere) dakbanen.

Heko Dakbedekkingsbedrijf is IKO® Premium Partner en vertrouwt op de innovatieve en solide daksystemen van IKO. Lees HIER meer over IKO® daksystemen.