Kunststof dak

EPDM - HET TOPMATERIAAL VOOR DAK- EN GEVELSYSTEMEN
Eind jaren 50 wordt, in eerste instantie speciaal door het Midden-Oosten, het product EPDM uitgevonden. De problemen in het Midden-Oosten vereisten een product dat bestand is tegen grote temperatuurschommelingen per etmaal. Het product diende daarnaast niet te verweken en flexibel te zijn en blijven tussen de -40 en +120 °C. EPDM bleek dit product te zijn. Daar de voordelen van dit type dakbedekking boekdelen spreken, werd begin 1960 door DSM en Hertel Rubber Products door het eerst in Europa gestart met de productie van hertalan epdm dakbedekking.

WAT IS EPDM?
EPDM, Ethyleen Propyleen DienMonomeer, is een synthetische rubber die, zoals de afkorting al aangeeft, wordt gemaakt uit de producten ethyleen, propyleen en een monomeer.

De eigenschappen van natuurrubber [zoals de hoge elasticiteit, de goede flexibiliteit bij lage temperaturen, de treksterkte en de slechte hoge temperatuur bestendigheid] zijn niet of nauwelijks te beïnvloeden. Bij synthetische rubbers heeft de chemicus wel deze mogelijkheid door keuze en de manipulatie, van de basisproducten en de moleculaire-structuur, om het gewenste type rubber, op basis van toepassing en eisen, op maat samen te stellen.

Gezien het feit dat EPDM uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, zoals UV en Ozon en grote temperatuurschommelingen, en het materiaal een grote blijvende flexibiliteit heeft, is EPDM in elk klimaat een ideaal product als dakbedekking en gevelbekleding.

EPDM - DUURZAAM, ECOLOGISCH EN ONDERHOUDSARM
In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al meer dan 30 jaar, met succes, daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM - die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft. Men mag daarom stellen dat de levensduur van deze daken ruim boven de 30 jaar ligt.

Uit onafhankelijke onderzoeken door instituten, zoals het NIBE en Boom, blijkt dat EPDM dakbedekking tot de meest ecologisch verantwoorde behoort.

PVC
PVC dakbedekkingen zijn niet meer weg te denken uit de dakenbranche. PVC is de afkorting voor PolyVinylChloride. Het is een kunststof met weekmakers, waaraan een UV-stabilisator is toegevoegd. Het is eveneens mogelijk om extra stoffen tegen micro-organismen toe te voegen. PVC dakbedekkingen worden al jaren toegepast. Niet in de laatste plaats om het uiterlijk dat verkregen kan worden: een strak en glad dak.
De voordelen van PVC op een rijtje:
• Goed bestand tegen verzilte neerslag
• Verwerkbaar zonder vuur
• Eenvoudig te vormen
• Geschikt voor recycling
Heko Dakbedekkingen heeft een ruime ervaring met deze hoogwaardige kunststof.

ECOSTAR LEIEN
Een leistenen dak uitgevoerd in EcoStar EPDM lei heeft vele voordelen ten opzichte van de natuurlijke leisteen. Heko Dakbedekkingen verwerkt eveneens deze lei en onderschrijft de voordelen: milieuvriendelijk, besparing door snellere plaatsing en lichtere dakconstructie, de flexibiliteit van het product, betere beloopbaarheid en vorst-, UV- en ozonbestendig.

Offerte aanvragen

VOORBEELD ECOSTAR PROJECT
VOOR het aanbrengen van EcoStar leien.


NA het aanbrengen van EcoStar EPDM leien.